Szekeres Bernadett

2004-ben végeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán Dietetikus szakon, ahol a diplomámmal együtt  megkaptam az élemezésvezetői végzettséget is.

 A dietetikai pályafutásom már egészen kisgyermekkorban kezdődött. Az öcsém betegsége (gyermekkori sok ízületi gyulladás) meghatározó volt abban hogy táplálkozástudománnyal foglalkozzam.  7 éves korom óta fontos szerepet tölt be az életembe az egészséges táplálkozás. A testvérem betegsége megváltoztatta az otthoni táplálkozásunkat. Édesanyám vidéken Diétás élelmiszerek boltját vezeti (34 éve), ahol havonta többször táplálkozási tanácsadást végzek.

Az egészség természetes – amíg megvan. Olyan korban élünk, melyben el kell viselnünk az egészsége káros hatsokat. Nem mindegy azonban, milyen a tűrőképességünk! Ebben pedig kulcsfontosságú szerepe van annak, hogyan étkezünk.

Az embereknek szükségük van arra, hogy egészségesek maradjanak, ezt szeretném a munkámmal elősegíteni. Táplálkozási tanácsadóként megtapasztaltam, hogy az egészség legfontosabb alappillére az egészséges táplálkozás.

Dietetikai pályafutásom során teret adtam a természetes gyógymódoknak is, amikből több szakvizsgát is tettem az ETI-nél. Az alternatív táplálkozási irányzatok is részévé váltak ezáltal a munkám során. Részt vettem életmódtáborok, böjtkúrák levezetésében és megszervezésében, a táborokban az egészséges táplálkozás oktatásában is.

 Szakterületeim: táplálékallergia, cukorbetegség, emésztőrendszeri betegségek, és minden olyan betegség amin diétával is segíthetünk.

Végzettségek:

2005-2008 Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Egészségügyi menedzser,közgazdász (államvizsga – Szeged)

2004-2008 Semmelweis Egyetem  Testnevelési és Sporttudományi Kar Egészségtan tanár (államvizsga – Budapest)

2000 – 2004. Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikus – élelmezésvezető (államvizsga – Pécs)

1999 – 2000. Debreceni Tudományegyetem Orvosdiagnosztikai Laboratóriumi Analitikus Szak (Debrecen)

1998-1999. Szegedi Tudományegyetem  Általános Orvostudományi Kar Nulladik évfolyam (Szeged)

1994 – 1998. Karácsonyi János Katolikus Gimnázium (Gyula) Érettségi

Munkatapasztalatok:

2018 – Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Központi konyha – élelmezésvezető, dietetikus

2017- 2018 Suli Host Vendéglátó és Szolgátató Kft. – dietetikus

2011- 2017 Normafa Idősek Otthona – dietetikus, étteremvezető

2014-2015  Kiskunfélegyháza, Közétkeztetésben –  ételallergiás gyermekek étkeztetése

2013 Kiskunfélegyháza, Közétkeztetésben –  ételallergiás gyermekek étkeztetése

2011-  Normafa Idősek Otthona – dietetikus, étteremvezető

2010-2011- Bölcsödei éttlaptervezés, éteallergiás gyermekek diétája

2010- Kiskunfélegyháza, Közétkeztetésben –  ételallergiás gyermekek étkeztetése –

2010 -2011 Sodexo Magyarorzság Kft – Üzletvezető, Étteremvezető 

2008. Kiskunfélegyháza Városi Kórház – élelmezésvezető

2005. Kiskunfélegyháza Városi Kórház – dietetikus

2004.-2007 Egészségközpont – táplálkozási tanácsadó, böjtkúrák vezetése, életmódtáborokban oktató

2004.- Ételallergia Regionális Közhasznú Egyesület – dietetikusa, tanácsadója – jelenleg is

2004-2005. Szegedi Tudomány Egyetem – Gyermekklinika – dietetikus

2000-2004 évközi szakmai gyakorlat kórházban

Főbb feladat: egyéni és csoportos dietetikai tanácsadás