Schmidt Nóra

2017-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Karán gyógytornászként. Gimnazista korom óta tudom, hogy olyan szakmában szeretnék dolgozni, melyben embereknek segíthetek, valamint a mozgás kiemelt szerepet kap. A sport, mozgás mindig fontos szerepet játszott az életemben. Végzett gyógytornászként is folyamatosan szeretném meglévő tudásomat tovább bôvíteni, továbbképzéseken, tanfolyamokon veszek részt.


2017-2018-ig a kiskunfélegyházi Göllesz Viktor EGYMI-ben mozgássérült gyerekek fejlesztésében vettem részt, mint óraadó gyógytornász. Ezt követően 2018-ban csatlakoztam a félegyházi praxisközösséghez. 2019-től a Városi Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán dolgoztam, majd a járóbeteg ellátásban végzem a munkám jelenleg is. Prevenciós tanácsadásaimon a mozgást, aktívabb életmódot preferáló tanácsokkal láttam el a hozzám érkezőket. Úgy gondolom, az emberekkel fontos tudatni, hogy az életmódjukon történő változtatás bármelyik életkorban elkezdhető, és ha kitartóak, biztosan érezni fogják a pozitív következményeket. Természetesen a legideálisabb, ha már gyerekkorban megismerkednek egy ilyen szemlélettel a fiatalok, és életük részévé válik egy egészségesebb, aktívabb életmód.

Gyógytornászként tanácsadásaimmal a mozgás hasznosságát, életünkre kiható pozitív változásait hangsúlyoznám felnőttek és gyerekek körében egyaránt egyéni, vagy csoportos foglalkozások keretében.