Ingyenes szűrővizsgálatok – előtérben a telemedicina

Ismét egy sikeres telemedicina szűrésen vagyunk túl, folyamatosan lehet jelentkezni az áprilisi időpontokra.

Ebben a rohanó világban mindenre fordítunk időt, csak a saját egészségünkre nem. 

A lakosság körében leggyakrabban előforduló „népbetegségek” a magas vérnyomás és a cukorbetegség tunetei rendszeres ellenőrzéssel felismerhetőek és időben elkezdhető a kezelés. Sajnos a kontrollvizsgálatokra való eljutás idő és szervezésigénye miatt sokan elhanyagolják azt és csak a súlyosabb tünetek felbukkanása után keresik fel háziorvosukat. Sokan csak nem akarják magukban elismerni hogy segítségre lehet szükségük. gyakran elhangzó mondat, hogy csak az orvosnál szokott magas lenni a vérnyomásom. Ez a szűrővizsgálat sorozat megoldást kínál a fehérköpeny szindróma okozta falspozitív eredmények kiküszöbölésére is. 

Az esetek nagy részében fény derült magas vérnyomásra, magasabb cukor értékekre. Ezek a betegségek alattomosak, és minél hamarabb vesszük észre, annál hamarabb kezelhető, esetleg visszafordítható!

A jelentkezőhöz kihelyezésre kerülnek a kontrollhoz szükséges eszközök (vérnyomás, végcukor mérő készülék és pulzoximéter) amelyek a napi  – beteg által meghatározott időpontban végrehajtott – mérések eredményeit az orvoshoz elektronikusan továbbítják, aki azt elemezve tud javaslatot tenni, a kétheti időtartam után, az esetleges további vizsgálatokra vagy terápiákra.

Mi is a telemedicina?

Egy teljesértékű egészségfelmérés, ahol a pácienseket szakképzett asszisztensek fogadják és segítik, és az orvos pedig távolról, élő videókapcsolat segítségével folytatja le a vizsgálatot. A telemedicina az egyik leggyorsabban és folyamatosan fejlődő tudomány, amely beépíti a technológia új fejleményeit, reagál az egészségügyi szükségletei változásához.

Az orgoványi cardiovascularis szűrés képekben

A jászszentlászlói cardiovascularis szűrés képekben

Dr. Faddi Zoltán Mihály - Hivatásom gyakorlása során kiemelkedő hangsúlyt fektetek az általános egészségmegőrzésre, éppen ezért a hagyományos orvoslás mellett homeopátiás és ayurvedikus gyógymódokat is alkalmazok.