Dr. Kasza Beáta

Dr. Kasza Beáta vagyok. Orvoscsaládban nőttem fel, édesapám falusi háziorvos, nevelőapám fogorvos, édesanyám gyógyszerész, nevelőanyám védőnő.
Ez a családi háttér meghatározta pályaválasztásom.

Érettségi után ezért jelentkeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemre. Az egyetem megkezdése előtt egy évig három műszakos segédápolónőként Szolnokon a Hetényi Géza Kórház Szemészeti osztályán dolgoztam.
1987-ben felvételt nyertem az egyetemre, és 1993-ban megszereztem általános orvosi diplomámat. A diploma megszerzése után Szekszárdon a Tolna megyei Balassa János Kórház Fertőző osztályán kezdtem dolgozni. 1997-ben sikeres infektológiai szakvizsgát tettem. Szakvizsga után a klinikumot elhagyva a gyógyszeriparban kezdetben urológiával, később onko-hematológiával foglalkoztam. 2010-ben tértem vissza az orvosi pályára, háziorvosi rezidensi gyakorlatomat Kecskeméten egy felnőtt praxisban végeztem. 2013 januárjában licence vizsgát tettem, mely után lehetőségem nyílt háziorvosi praxist venni Kunszálláson, ahol munka mellett 2014 decemberében a szakvizsgát is megszereztem. Kunszálláson 0-99 éves korú betegeket láttam el, így van tapasztalatom gyermekgyógyászatban is.


A bizonyítékokon alapuló orvoslásban hiszek, ezért a mindennapi gyakorlatban is ehhez a szemlélethez tartom magam. Meggyőződésem a megelőzés minden egészségügyi jólét alapja, ezért elsődleges célom ezt a szemléletet átadni az embereknek. Hiteles orvos szeretnék lenni, ezért nem csupán hirdetem a szűrővizsgálatok és védőoltások fontosságát, hanem jó példával járok elől, rendszeresen sportolok, nem dohányzom, amelyek szintén a betegségek megelőzésének alappillérei.


2017 januárjában elvégeztem egy kineziotape alap és haladó tanfolyamot, ezért a mozgásszervi megbetegedések kiegészítő terápiájában is tudok segíteni.

2018-ban az Országos Sportegészségügyi Intézettel szerződést kötöttem, és 2022 decemberétől Kecskeméten sportorvosi feladatokat látok el.