Bejegyzések

 • Gerinctorna

  Gerinctorna

  A gyógytorna rendszeres gyakorlása elősegíti az izomerő és az egyensúly javulását. Videónk segítségével megismerheti azokat a gyakorlatokat amellyel erősíthetők azon izomcsoportok, amelyek felelősek a megfelelő testtartás fenntartásáért. https://youtu.be/aQ9FPCsxAJs

 • Ingyenes fogászati szűrés Kiskunmajsán

  Ingyenes fogászati szűrés Kiskunmajsán

  Fogászati szűrőnapot szerveztünk Kiskunmajsán. Az érdeklődő gyermekek és felnőttek kellemes, akadálymentesített környezetben fogászati, szájüregi szűrésen vehettek részt.

 • Mammográfiás szűrővizsgálat (képekkel frissítve)

  Mammográfiás szűrővizsgálat (képekkel frissítve)

  Szeretnénk meghívni mammográfiás emlőszűrésre. Ez azt jelenti, hogy Kecskeméti Megyei Kórházban megcsinálják az adott vizsgálatot. A szűrővizsgálat ingyenes.

 • Egészséges fogak, gyönyörű mosoly.

  Egészséges fogak, gyönyörű mosoly.

  Miért halljuk szüleinktől a fogorvostól mindig ugyan azokat az intelmeket: moss fogat, használj fogselymet, étkezz egészségesebben? Miért fontos a szájápolás, mi történik, ha nem fogadunk szót, ha nem gondoskodunk fogaink egészségéről?

 • Védőoltások

  Védőoltások

  Szilárdan hiszem, hogy a védőoltások hatékonyan megelőzik a súlyos betegségeket, és életeket mentenek meg. Szilárdan hiszem, hogy a védőoltások biztonságosak. Szilárdan hiszem, hogy minden csecsemőnek, gyermeknek és serdülőnek meg kell kapnia az Országos Epidemiológiai Központ által kiadott Védőoltási Módszertani Levélben szereplő védőoltásokat.

 • Dr. Kasza Beáta

  Dr. Kasza Beáta

  Orvoscsaládban nőttem fel, édesapám falusi háziorvos, nevelőapám fogorvos, édesanyám gyógyszerész, nevelőanyám védőnő. Ez a családi háttér meghatározta pályaválasztásom.

 • Hogyan előzhetőek meg a cardiovascularis betegségek ?

  Hogyan előzhetőek meg a cardiovascularis betegségek ?

  A szív- és érrendszeri betegségek világszerte, különösen a fejlett országokban vezető haláloknak számítanak, nincs ez másként hazánkban sem. Gyógyításuk terén elért jelentős eredmények ellenére hazánkban ma is a halálozási statisztika első helyén állnak.

 • Stressz

  Stressz

  Stresszek lelki és testi működésre kifejtett káros hatása közismert. Azonban nincs egyetértés a stressz lényegét illetően. Emiatt aztán a stresszcsökkentés lehetőségei bizonytalan alapon nyugszanak.

 • Ingyenes szűrővizsgálatok – előtérben a telemedicina

  Ingyenes szűrővizsgálatok – előtérben a telemedicina

  Ebben a rohanó világban mindenre fordítunk időt, csak a saját egészségünkre nem. A lakosság körében leggyakrabban előforduló „népbetegségek” a magas vérnyomás és a cukorbetegség tunetei rendszeres ellenőrzéssel felismerhetőek és időben elkezdhető a kezelés.

 • Tanácsok csukorbetegséggel küzdőknek

  Tanácsok csukorbetegséggel küzdőknek

  A cukorbetegek jól tudják, hogy nem mindegy, mikor milyen felszívódású ételek kerülnek a tányérra, így nagy odafigyelést igényel a részükről egyes menük megválasztása.

 • A táplálkozás és a hormonrendszer működésének összefüggései

  A táplálkozás és a hormonrendszer működésének összefüggései

  Sokáig nem gondoltuk, hogy a táplálkozásnak köze van a hormontermelő mirigyek optimális működéséhez. A funkcionális táplálkozás ezt a szemléletet megváltoztatta. E szerint az egyén egészségének, étrendjének és általános életmódjának minden aspektusát figyelembe kell venni, amikor táplálkozási javaslatokat készítünk neki. 

 • Gyermekbetegségek – szülői kisokos

  Gyermekbetegségek – szülői kisokos

  A szülőkben gyakran felmerülő kérdésekre ad választ a következő táblázat a gyakoribb megbetegedések kapcsán.

 • Dr. Pálinkás Éva

  Dr. Pálinkás Éva

  Gyógyító munkám során célom az, hogy ne csak a testet gyógyítsam, hanem a hozzám forduló beteg lelkét is.

 • Dr. Patkós Róbert

  Dr. Patkós Róbert

  Az orvosi szakma, azon belül is a háziorvostan nagyon fontos és meghatározó célja volt életemnek, hiszen édesapám Kiskunfélegyházán háziorvosként tevékenykedett már több mint 30 éve. Ebben nőttem fel, emiatt döntöttem el már általános iskolásként, hogy én is háziorvos leszek, tudatosan jártam végig az iskolákat ennek érdekében.

 • Dr. Hudoba Edit

  Dr. Hudoba Edit

  Felmenőimtől megismert szakmai elhivatottsággal fogorvosként széles körű tevékenységi kört alakítottam ki, a gyógyítás mellett fogpótlással és esztétikai fogászattal is foglalkoztam, illetve foglalkozom a mai napig.

 • Schmidt Nóra

  Schmidt Nóra

  Gimnazista korom óta tudom, hogy olyan szakmában szeretnék dolgozni, melyben embereknek segíthetek, valamint a mozgás kiemelt szerepet kap. A sport, mozgás mindig fontos szerepet játszott az életemben. Végzett gyógytornászként is folyamatosan szeretném meglévő tudásomat tovább bôvíteni, továbbképzéseken, tanfolyamokon veszek részt.

 • Schádné Zámolyi Judit

  Schádné Zámolyi Judit

  Pszichológusként fontos számomra, hogy segítséget nyújtsak a mentális jó(l)lét fenntartásában. Életvezetési tanácsadás keretében egyéni (személyes vagy Skype-os) vagy/és csoportos formában tudom fogadni a segítségkérőket.

 • Dr. Sasi Viktor

  Dr. Sasi Viktor

  Belgyógyász, kardiológus, intervenciós kardiológus, az SZTE, Invazív Kardiológiai Részleg egyetemi adjunktusa

 • Sajtos Zita

  Sajtos Zita

  Sajtos Zita vagyok Klinikai laboratóriumi szakasszitens. Több éve működő saját magánlabort vezetek és elsők között vezettem be 2015-ben a mobilvérvétel szolgáltatást, ahol a Páciensek otthonában vagy akár a munkahelyükre kiszállással végezzük el a labordiagnosztikai mintavételeket!

 • Sipos-Gali Tímea

  Sipos-Gali Tímea

  Sipos-Gali Tímea vagyok, aromaterápiás wellness tanácsadó, 2 gyermekes családanya. Az esszenciális olajok életmódszerű használata igazi áttörést hozott az életembe. Az aromaterápia tanítása és alkalmazása hivatásommá vált.

 • Szekeres Bernadett

  Szekeres Bernadett

  Az embereknek szükségük van arra, hogy egészségesek maradjanak, ezt szeretném a munkámmal elősegíteni. Táplálkozási tanácsadóként megtapasztaltam, hogy az egészség legfontosabb alappillére az egészséges táplálkozás.

 • Dr. Faddi Zoltán Mihály

  Dr. Faddi Zoltán Mihály

  Hivatásom gyakorlása során kiemelkedő hangsúlyt fektetek az általános egészségmegőrzésre, éppen ezért a hagyományos orvoslás mellett homeopátiás és ayurvedikus gyógymódokat is alkalmazok.

 • Annus Ibolya Rózsa

  Annus Ibolya Rózsa

  Asszisztensi munkatársként fontos számomra a jó kommunikációs készség és az emberekhez való empatikus hozzáállás. Régóta sikeres és eredményes kapcsolatot tudok a betegekkel fenntartani.

 • Bocsi Viki

  Bocsi Viki

  Bocsi Viki vagyok, táplálkozási szakértő. Alkalmazott táplálkozástudományi képzést végeztem és ez a valódi nevem.

 • Lestár Brigitta

  Lestár Brigitta

  Házi betegápolóként minden nap megtapasztalom az idősek szeretetét, a felém áramló kedvességüket, és hálás mosolyuk megerősíti bennem az érzést: A legtökéletesebb pályát választottam magamnak.

 • Bemutatkozik a KÖZÖSSÉG AZ ÉLETÉRT Közhasznú Egyesület

  Az egyesület fő célja a Dél-alföldi Régió településein élő lakosok életminőségének javítása, a kulturálisélet fellendítése. Ennek kapcsán az egyesület – különösen, de nem kizárólagosan – az alábbiakat tűzi kicélul:1) Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, ehhez kapcsolódó programok támogatása, lebonyolítása, azegészségügyi szoltáltatások minél szélesebb körű elérhetőségének támogatása, a testi és lelki egészségmegőrzése;2) Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása;3) Nevelés és…